installvistalogo

Triathlonvereniging Breukelen e.o.

 

Triathlonvereniging Breukelen (TVB) is een triathlonvereniging die als doelstelling heeft om op een image003gezellige manier met sport bezig zijn waarbij 'presteren' natuurlijk mag, maar zeker niet moet! Vaak wordt gedacht dat triathlon de ultieme triathlonafstand behelst (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen). Veel mensen weten echter niet dat er veel verschillende triathlonafstanden bestaan en dus ook heel korte afstanden waardoor iedereen de sport kan beoefenen.

 

Bij de TVB ligt nadrukkelijk de nadruk op recreatieve sportbeoefening. Het is daarbij ook goed mogelijk dat leden zich bijvoorbeeld alleen met één van de drie disciplines bezighouden.

 

 

Trainingen en Sportmogelijkheden

 

Zwemmen

 

De zwemgroep van de TVB traint op dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in image004zwembad het Kikkerfort in Breukelen. De nadruk ligt daarbij op zwemmen op het eigen niveau. Ieders zwemconditie bepaalt de baanindeling en het niveau van de training (één schema per baan). Het trainingsprogramma verschilt wekelijks, waarbij tussen de 1500 en 2800 meter wordt afgelegd. De banen zijn ingedeeld op snelheid en er is daarbij ook een beginnersbaan waarbij het aanleren van de crawltechniek centraal staat. Vanwege de verschillende banen zwemt men elkaar niet in de weg.

 

In de zomer wordt buiten gezwommen in zwembad De Meent.

 

image007Fietsen


In de wintermaanden kan het vaak lastig zijn om te fietsen. De TVB traint daarom bij sportcentrum Van Asdonck in Breukelen met een eigen 'spinninggroep'. Elke zaterdagochtend van 9:15 tot 10:15 uur wordt daarbij een intensief programma afgewerkt. Het voordeel van spinning is dat de zwaarte ook weer individueel kan worden ingesteld. Ook hier kan men dus al vanaf beginnersniveau meedoen.
In de zomer spreken leden vaak onderling af om samen tochten te fietsen.

 

 

Lopen

 

 

image009De loopgroep van TVB heeft de grootste omvang. Ondanks dat TVB een triathlonvereniging is kan men dus ook heel goed meedoen met uitsluitend de loopgroep. Veel mensen lopen al zelf maar het lopen in een groep onder deskundige begeleiding heeft absoluut een meerwaarde. Op dinsdagavond van 20:30 tot 21:30 uur wordt er getraind langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit is een verkeersluw parcours en de veiligheid staat daarbij voorop door het dragen van reflecterende kleding. Op zaterdag wordt ook nog een keer in de groep getraind 's, winters van 10:45 tot 11:45 uur, en vanaf 1 maart om 10:00 uur.
De trainingen bevatten vaak intervallen waarbij de groep wordt ingedeeld in verschillende niveaus. Regelmatig worden er ook bostrainingen georganiseerd of doen groepjes leden mee aan hardloopwedstrijden.

 

Contact en kosten

 

Voor informatie over kosten en overige, neem contact op met de secretaris: via ons contact formulier .