installvistalogo

Het hoe, wat en waar van de InstalVista Kwart van Breukelen

 

Wedstrijdinfo
 
Na je inschrijving ben je aan de hand van de door jou opgegeven zwemtijd ingedeeld in een serie. Deze serie-indeling kan je hier vinden.  Er wordt gestart in 5 series, de langzaamste zwemmers starten om 8 uur, de snelsten starten om 10.00 uur

Hieronder vindt je het tijdschema met de tijden voor aanmelden en de starttijd voor de verschillende series. Wees tijdig bij de start aanwezig!

 

Serie startnummers aanmelden tot start
1e 101 t/m 135 7:30 uur 8:00 uur
2e 201 t/m 235 8:00 uur 8:30 uur
3e

301 t/m 335

8:30 uur

9:00 uur

4e 401 t/m 435

9:00 uur

9:30 uur
5e 501 t/m 535 9:30 uur 10:00 uur

 

Parkeren kan vlakbij het Zwembad zie ook het kaartje onder Routebeschrijving

Een half uur voor de start dien je je aan te melden in de kantine van sportcomplex 't Kikkerfort melden (fiets graag even buiten laten).
Bij aanmelding moet je het volgende tonen:
      -   Pasje NTB met foto of buitenlandse licentie, (of gedownloade versie op smartphone of mobiel)  ntblicentie
      -   Bij geen foto op het pasje dan is legitimatie verplicht.
      -   Eigen chip ter controle.
 
Bij de inschrijftafel word je licentie gecontroleerd. De NTB jury controleert hier streng op. Kun je geen licentie tonen, dan moet je het volledige inschrijfgeld van € 40,25 betalen. We gaan ervan uit dat de licentie tonen geen problemen oplevert. Is alles in orde, dan word je chipnummer gecontroleerd, ben je je eigen chip vergeten dan kun je een chip huren voor € 3.00.
Zorg er wel voor dat je de gehuurde chip na afloop van de wedstrijd weer bij de organisatie inlevert. 
 
Bij u startbenodigdheden die je bij de inschrijftafel ontvangt treft je aan:
           - Een startnummer (zonder bevestigingsband)
           - Een chip + bevestigingsband (Geen chip + bevestigingsband als je deze zelf hebt)
           - Sticker met startnummer.

           -  (een badmuts krijg je zodra je je bij de tellers in het zwembad meld)
 
Bevestig de chip aan de enkelband, en doe de band met de chip om je enkel. Let op dat je bij het eventueel verkennen van het terrein niet per ongeluk al over de tijdsregistratie matten loopt. De sticker met startnummer moet je op je fiets plakken (zodat we weten welke fiets van jou is).
Na aanmelding kun je je omkleden in de kleedkamers bij de sporthal (niet bij het Zwembad). Hier kun je je spullen laten liggen.

Na inschrijving kun je je fiets in het park fermé op het grasveld achter het zwembad neerzetten.
Bij aankomst op het park fermé wordt je fiets gecontroleerd:
- Helm op je hoofd vast met bandje en het bandje niet te los.
- Remmen van de fiets, speling op balhoofd.
- Doppen op open pijpen van stuur en opzet stuur.
- Algehele staat van de fiets.
- Sticker met startnummer.
Zorg dat je fiets in orde is! Voor je eigen veiligheid en die van andere.
Je fiets kan je plaatsen in het parc fermé, wat je vindt op het grasveld achter het zwembad.
Neem zelf speldjes mee om het startnummer op je kleding of nummerelastiek te bevestigen.
Het startnummer mag niet gevouwen worden. Opschriften moeten volledig zichtbaar zijn.

Zwemmen

In het zwembad start je met meerdere (max. 7) mensen in één baan. Je krijgt daar een badmuts met een kleur, zodat de tellers op de kant weten wie, wie is. We delen iedereen in op zwemtijd. Iedereen in dezelfde baan zwemt dan ongeveer even snel, zodat je elkaar niet in de weg zwemt. Op de kant zitten mensen die banen tellen en jouw tijd bijhouden. Een wetsuit en kleding waarbij enig deel van de armen onder de schouders of enig deel van de benen onder de knieën is bedekt zijn niet toegestaan, ook schoenen of handschoenen zijn niet toegestaan
Bij het verlaten van het water lever je de badmuts in.
 
Na het zwemmen kun je vanuit het zwembad buitenom naar het parc fermé lopen om je fiets te halen en te gaan fietsen. Zorg dat je je fietskleding bij je fiets hebt hangen of in de kleedkamer bij de sporthal als je je binnen wilt omkleden (toegang via het parc fermé). 

Let op: na het zwemmen is het de atleten NIET toegestaan zich in het zwembad om te kleden, hiervoor zijn de kleedkamers bestemd. Dit valt in de categorie ongepast gedrag en zal volgens de reglementen worden bestraft met een diskwalificatie (wedstrijdreglement, bijlage K, regel 35).

Fietsen
Je fietsschoenen kan je op de pedalen of bij je fiets klaarzetten. Een helm is verplicht.

In het parc-fermé gelden de NTB regels.
    -  Helm vast alvorens de fiets te nemen.
    -  Startnummer op de rug.
    -  Niet fietsen in parc-fermé. 

Het fiets parcours is op de openbare weg en wordt bewegwijzerd met pijlen, bordjes en verkeersregelaars.
Houd je aan de normale verkeersregels en volg aanwijzingen van de verkeersregelaars op.
Gebruik gezond verstand!  

Na het fietsen hang je de fiets weer op in het parc fermé en vandaar uit begin je gelijk met hardlopen:
  - Fiets terugplaatsen op nummer.
  - Dan helm pas los.
  - Bij aanvang lopen (dus al in het park-ferme) startnummer aan voorzijde.

 

Belangrijke stayer straf maatregelen Fietsen!!

Ook dit jaar is er de strafbox, deze strafbox zal op het Parc fermee aanwezig zijn. Indien je tijdens het fietsen van de NTB jury een straf hebt opgelegd gekregen ivm stayeren dan dien je de straf in deze strafbox uit te zitten.

Wat houdt dit in de praktijk in? 

Als je betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Je moet je aan het einde van het fietsparcours, net voor het park fermée  naast de balk waar je moet afstappen de “strafbox” in. Je moet je zelf aldaar melden en de opgelegde tijdstraf uit zitten. Vergeet je je te melden in de strafbox dan wordt je gediskwalificeerd.

Bij binnenkomst in de strafbox moet je melden hoeveel kaarten je hebt gekregen, en van welke kleur deze waren. Een tijdstraf voor stayeren (blauwe kaart) is namelijk langer dan een tijdstraf voor bijvoorbeeld blokkeren (gele kaart).

De tijdstraffen voor stayeren bedragen  2 minuten. De tijdstraffen voor andere overtredingen zoals blokkeren zijn 15 seconden per voorval.

Tijdens het uitzitten van de tijdstraf mag je niets doen. Niet aan je fiets of uitrusting zitten, niet eten of drinken, of bv. ook de tijd gebruiken om een sanitaire stop te doen. Doe je dat toch, dan stopt de official de telling en gaat hij pas verder wanneer je weer niets doet. Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. Zit je een opgelegde tijdstraf niet (of niet geheel) uit, dan word je gediskwalificeerd. Daarnaast volgt diskwalificatie ook als je twee of meer blauwe kaarten hebt getoond gekregen.

Wees dus alert en vergeet niet een blauwe kaart uit te zitten in de strafbox, want de gevolgen zijn meteen fors en achteraf ook niet meer terug te draaien. Maar, voorkomen is altijd beter dan genezen.

Lopen

Je loop schoenen kun je van te voren in een tasje met startnummer bij je fiets hangen.
 
Let op, het is niet toegestaan om tijdens het fietsen en het lopen oortjes in te hebben.

 

Finish:
Zorg ervoor dat bij het finishen je nummer goed zichtbaar is. (prettig voor de speaker)

Na de finish kun je tegen inlevering van je startnummer je fiets weer ophalen uit het parc-fermé.
Deelnemers moeten de gehuurde chip inleveren gelijktijdig met het start nummer bij het verlaten van het parc-fermé. Let hier goed op.


Het fiets- en loopparcours staat hier op deze website. Het is bewegwijzerd en er staan mensen onderweg die je op kruisingen e.d. wijzen waar je naartoe moet.

Massage

Ook kunt u zich na afloop laten masseren in de sporthal door het  BMS Massageteam. Dit  is een aan de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS) verbonden organisatie die bestaat uit professionele, enthousiaste sportmasseurs, gediplomeerd volgens de eisen van de ESPO, het NGS of de NESPG. Daarnaast zijn een aantal teamleden opgeleid tot gediplomeerd massage- en/of sporttherapeut.Logo oranje-wit
Het BMS Massageteam is al meer dan 10 jaar actief tijdens bekende sportevenementen zoals de 4-daagse van Nijmegen, de Singelloop in Breda. Maar het BMS Massageteam werkt ook op kleinere schaal. Zo vormen de masseurs van het massageteam inmiddels een gewaardeerd onderdeel van menig tennistoernooi, roeiwedstijd of sportdag.

Na de finish zullen er, net als vorig jaar, weer broodjes en soep geserveerd worden voor de deelnemers en vrijwilligers.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal rond half 1 plaatsvinden in 't Kikkerfort. We stellen het op prijs als je bij de prijsuitreiking aanwezig bent, ook al heb je zelf geen prijs gewonnen.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bij het betreffende onderdeel zijn ook altijd mensen bij wie je vragen kan stellen.
De wedstrijd wordt geleid door een wedstrijdleider van de NTB en 5 juryleden zullen in de gaten houden of alles volgens de regels verloopt (stayeren is niet toegestaan).

Voor nieuwkomers in de triathlon sport is hier  info te vinden en verkorte versie van de NTB reglementen te vinden.

Voor het volledige NTB wedstrijd reglement kun je hier terecht.

Tips voor beginners vind u ook op de site van de Triathlonbond. Daar vind u onder andere een checklist wat u meeneemt naar een wedstrijd.


Vrijwilligers, verkeersregelaars en mensen van het Rode Kruis zullen zorgen dat de wedstrijd op een veilige manier kan verlopen. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen op.

 
Tot slot: Zorg dat je op tijd aanwezig bent 's morgens, dan heb je genoeg tijd om rustig je weg te vinden en ontspannen aan de start te verschijnen.

Tot ziens op 5 mei en veel plezier in de wedstrijd!