Vechtloop Maarssen 2015

Ondanks wat minder weer toch een grote opkomst van TVB leden tijdens de 69e Vechtloop.

Niet iedereen stond goed in de uitslag maar hieronder een zo correct mogelijk overzicht:

10 km

Ruud van den Broek       0:42:20fotomix gemaakt door Paul
Jan van Kooten                0:43:13
Jeroen Cornelissen        0:44:27
Marjolein Bonthuis          0:47:56
Dick Oosthoek                 0:48:15
Paul Meeuwisse             0:49:41
Hennie v/d Hadelkamp  0:52:33
Harry Bout                         0:54:33
Daphne Reijmerink        0:57:59
Bianca Bakker                 1:04:39
Bianca Hartsuijker          1:04:56
5 Km
Huub van Vliet                0:26:31
Tineke Tiemersma       0:29:59
Marjan Overheul            0:32:26

 

 


 

Verslag 3e Divisie Triathlon 7 juni Groningen: Over kamperen en een PR

(Alco van Engen)

 

Mijn verhaal begint in het Kikkerfort aan de rand het water, een paar weken geleden.

Die dag sta ik voor de uitdaging 1000 meter te gaan zwemmen in het kader van de clubkampioenschappen. Het is mijn eerste keer, net dit jaar lid geworden van de vereniging omdat het 01b 3eDivisie-logospel van de triathlon mij erg leuk gebleken is. Mijn zwemcapaciteiten zijn van dusdanig niveau dat er nog veel te leren valt. Roy, de man die mij al een aantal keren gepijnigd heeft met zijn zwemtrainingen en adviezen, vraagt me of ik 7 juni wat te doen heb. Belangstellend hoor ik dat ik als 4e man mee kan naar Groningen voor een triathlon Olympsiche afstand. Die afstand heb ik niet eerder gedaan, wel kortere afstanden. Na gerustgesteld te zijn dat ik voor de sportiviteit meega en dat de eerste drie leden van het vaste team voor de tijd gaan, stem ik toe. Gaandeweg de tijd wordt mij duidelijk dat ik min of meer teamlid geworden ben door dat Kees dit jaar een onverwacht drukke agenda gekregen heeft. Het kan hard gaan, net lid en nu al meedoen met de competitie.

 

7 juni sta ik bijtijds op en bij het wegwerken van een koolhydraat rijk ontbijt voel ik dat mijn pasta van gisteravond al aardig gevuld heeft. Dat denk ik ook nodig te hebben, beter mee verlegen dan om verlegen zei mijn moeder altijd... Tas gepakt, fiets op de drager en op weg naar Ard. Samen met Epko rijden we gedrieën naar Groningen en ondanks de afstand vliegt de tijd. Bij sportcentrum Kardinge staat Roy ons al op te wachten omdat hij al eerder voor zwemanalyse.nl nog wat zaken te regelen had. Het weer is prachtig, de omgeving is prachtig en de temperatuur is goed. Gezamelijk melden we ons en verkennen we het parc fermé en de zwem-, fiets- en looproutes daarvandaan. Een lichte angst slaat me om het hart als ik in de recreatieplas drie enorme gele boeien zie liggen. Het zijn niet die gele dobbers, maar vooral de afstand ertussen die me doet twijfelen of mijn “ja, ik ga mee” wel zo’n goede keuze is geweest. Drie rondjes van 500 meter, we zullen zien....

 

Op het parc fermé hebben we mooie plekken, dicht bij de uitgang van het fietsen zodat we niet ver met de fiets hoeven te rennen. Dat scheelt weer. Ook verbazen we ons over het eenvoudig vernuft van de fietsenstalling. Pallets met aan beide zijden ruimte voor fietswielen, neerleggen en klaar. Keurig genummerd met onze matchende startnummers, naam en vereniging.

Terug bij de auto’s worden fietsen in elkaar gezet en kleedt iedereen zich om.

Direct merk ik dat de routine bij mijn teamleden er goed in zit. Ik krijg de opmerking dat het lijkt alsof ik aan het kamperen ben. Mijn tas en inhoud breeduit uitgestald achter de auto op de parkeerplaats en zoekend naar de spullen die ik allemaal nodig denk te hebben. Ik heb zeker genoeg mee. Links en rechts nog wat adviezen, een grap en een grol, banden op spanning en op naar het parc fermé. Langzaam aan voel ik spanning opkomen en na een laatste toiletbezoek ben ik er klaar voor.

 

Aan de waterkant zie ik mijn teamleden al poedelen en als ook ik ondekt heb dat de 20,6 graden die men gemeten alco-fiets zou hebben in het water, toch echt veel kouder aanvoelt, wacht ik op de kant op het startsein. Naast me staat Epko die me de hand drukt en veel plezier wenst. Dan een toeter en weg zijn we. Aan de kant kan ik lang blijven lopen door mijn lange lijf, dus heel even ben ik net zo snel als Epko, heel even maar... Dan kom ik een een kolkende wasmachine terecht waar ik armen, benen en lijven op, over en onder me voel. Ik hoor in mijn hoofd de stem van Roy: “maak je lang, drijf goed uit, start zo rustig mogelijk....” Dat gaat goed tot ik op een recht stuk kom met wind tegen. Ik wordt verrast door golfslag en heb moeite mijn adem te controleren. Dan maar schoolslag. Ik kijk om me heen en zie de koplopers ver van me weg raken. In mijn directe omgeving blijven de hele afstand een stuk of vier mannen die net als ik het niet moeten hebben van hun zwemkwaliteiten.

Bij het ingaan van de derde ronde gaat het beter en denk ik een mooi stuk vaart te kunnen maken met borstcrawl. Ik haal zowaar twee, drie anderen in. Krachtige slagen, goede ademhaling, ik voel me opeens een echte zwemmer. Als ik opkijk zie ik echter dat ik helemaal scheef van de boei gezwommen ben. Ik moet de weg terugvinden naar de boei en wordt net zo hard zelf weer ingehaald. Die zwemmer in me van zo-even krijgt even een knauw. Einde derde ronde zie ik de wisselstrook waar ik naartoe moet zwemmen en zet voor het laatste stuk nog even aan. Als ik de kant oploop en mijn wetsuit uit begin te trekken draait de wereld om me heen. Stilstaan en focussen op een grassprietje helpt, waarna ik als een manke ooievaar al strompelend mijn wetsuit uit weet te krijgen.

 

Bij het parc fermé zie ik nog een stuk of vijf fietsen staan waarvan de grootste de mijne is. “In ieder geval niet de laatste zwemmer” spreek ik mijzelf moed in. De wissel gaat goed en al vlot ben ik onderweg voor mijn 45 kilometer, 2 rondes totaal. Na het wegwerken van een te taaie powerbar vind ik een ritme. Wat opvalt in Groningen is dat het hier hard waait. En gek genoeg, zoals zo vaak, voelt het alsof je driekwart met wind tegen rijdt. Ik kom langs een boerenerf. Daar zit een boer met een grote bruine herdershond te kijken. Ik zie de hond en de hond ziet mij. En ja hoor, sneller dan Bolt op de 100 meter neemt dat beest een sprint op weg naar mijn kuiten. Al vloekend en tierend naar boer en hond, half uit de pedalen en een stuk door het gras weet ik het beest achter me te laten. Ik ben heel en pak de tred weer op. Een klein stuk verder tref ik een moeder eend die met zeven pulletjes de weg oversteekt. Weer alert wegsturend geniet ik van het jonge leven wat deze lentedag biedt en bedenk me dat genieten vandaag de boodschap is.

 

Zo’n kilometer voor de wissel naar het lopen gaat het verzet een tandje kleiner en probeer ik heel bewust al een beetje de afwikkeling van mijn voeten te simuleren. Dat walco-lopen2erkt, na wederom een voor mij doen redelijk vlotte wissel ben ik onderweg voor de laatste 4 rondes lopen. Ik heb tijdens het fietsen twee bidons leeg getankt dus er komt geen kramp. Zodra de bovenbenen weer wat ontspannen kan ik zelfs een vlak tempo lopen. Om en nabij de 5.30 de kilometer kan ik mee leven. In mijn voorbereiding had ik op de website al foto’s gezien van een heuveltje in het loopparcours. En ja hoor, hij lag er nog en ook in mijn weg. Na driekwart ronde ineens een smal paadje op en een kort stuk steil omhoog. Ik voel mijn hart in mijn keel en mijn benen branden, maar weet een ritme te houden. Weer even omlaag en nogmaals een klim, nu langer maar iets minder steil. Dan de afdaling, bochtig, smal, deels grinderig. Lange passen en daarna vol door naar start en finish. Ik wordt aangemoedigd door Roy als ik op weg ga naar de tweede ronde. Met enkele slokken lauwe sportdrank in het lijf schiet weer de twijfel in me. Als Roy daar nu al staat en ik moet nog drie rondes, hoe langzaam ben ik dan wel niet?

 

Ook bij het ingaan van ronde drie staat Roy er en nog steeds snap ik er niks van. Bij aanvang van de vierde ronde zie ik Epko naast Roy staan en moedigen ze me beide aan. Ik geef nog een ronde wat ik heb en zie mijn kilometertijden nog iets beter worden. De laatste heuvel, de laatste afdaling en een soort van sprint onder de boog van de finish door. Ik heb het gered!

Als ik opkijk staan Ard, roy en Epko me lachend aan te kijken. “Goed dat je er bent, je bent onze derde tijd” hoor ik iemand zeggen. Derde? Dan komt het verhaal: Roy had prima gezwommen en goed gefietst maar na zijn eerste ronde lopen te veel last van zijn verstijfde kuit dat doorlopen nutteloos was. Mijn teamgenoten zijn blij dat ik mee was en zodoende toch een tijd kon neerzetten, al is het niet de beste. En ik, ik ben blij, voldaan en niets eens echt heel erg moe.team-gr

 

Na een mooie terugreis, een happie eten onderweg en gezellige gesprekken in de auto bij Ard, check ik thuis toch enigszins nieuwsgierig de uitslagen op de website. Gelukkig, ik heb me niet vergist, ik ben echt een van de laatsten, maar niet de allerlaatste. Mijn eindtijd is goed voor de voorlaatste plek en in het klassement voor de teams de 28ste en laatste plaats. Ik deed er een uur langer over dan de winnaar, maar met mijn Persoonlijk Record van 3.15.00 ben ik best gelukkig. Er valt nog genoeg te verbeteren, dus het kan alleen nog maar sneller. Ard, Epko en Roy bedankt voor de uitnodiging en alle gezelligheid. Als jullie nog durven, zeg ik een volgende keer weer ja!

 


 

Unicefloop 2015

Een grote deelname aan TVB'ers bij de afgelopen vrijdag gelopen Unicefloop

 

 

5 km heren bruto tijd netto tijd
5 Dennis Vork  Loenen aan de Vecht 19:12 19:10
5 km dames
22 Inge Heetvelt Breukelen 25:28 25:21
56 Carla Knoop Maarssen 27:00 26:54
147  Michelle McNabb Breukelen 30:48 30:27
158  Bianca Bakker Breukelen 31:19 30:43
160 Marjan Overheul Maarssen 31:26 30:24
233 Dorien Standaar Maarssen 36:59 36:12
10 km heren
26 Jan van Kooten Breukelen 44:31 44:25
28  Ben Vork Loenen aan de Vecht 45:16 45:07
31 Frank Mooij Loenen aan de Vecht 45:53 45:45
110 Paul Meeuwisse Breukelen 52:49 52:41
144 Rob Stellingwerf Breukelen 56:32 56:16
10 km dames
48  Marielle Jambroes Breukelen 58:23  58:46
71  Linda Ridder Breukelen 1:03:49 1:02:40
73 Bianca Hartsuijker Breukelen 1:03:49  1:02:49

 

 

 


 

17 mei 2015, Keukenwarenhuis Triathlon Ter Aar: het relaas van een “enthousiaste prutser” (Paul)

 

Jan (van Kooten) had mij er die dinsdag ervoor nog aan herinnerd: dat is dan zeker weer de eerste ¼ triathlon sinds…? Ik had eerlijk gezegd geen idee, maar het was lang geleden. Thuis gekomen heb ik het opgezocht. Mijn laatste uitslag stamt uit Bodegraven 1993 OD. Plaats 87 met 2:25:09, grappig detail: op plaats 85 staat Epko Oosterheerd met 2:24:35. In die tijd kon ik op ¼ triathlon nog wel 2:15 :00 op de borden krijgen, maar dat was alweer 22 jaar geleden. Zou ik eigenlijk wel onder de 2:30:00 kunnen blijven? Enfin, niet zeuren: ik had Frank Mooij de dag ervoor nog plechtig beloofd de eer van de club te verdedigen, terwijl hij, Roy, Ard en Sander hetzelfde zouden doen in Enschede tijdens de eerste derde-divisiewedstrijd van het seizoen. Na 22 jaar terug in de strijd!!

Nadat ik om 04:00 uur nog een bord bami naar binnen heb gewerkt, gaat om 06:00 de wekker (wederom), want ik moet mij om 07:00 uur melden bij de organisatie. Tjonge jonge, wat een tijdstip. Ik meld mij aan, bevestig startnummer 4 aan mijn fiets en loop naar het parc fermé om mijn spullen klaar te zetten. Mijn zus en zwager blijken die dag NTB-official te zijn, dus dat is een vertrouwd gezicht. De wisselzone is ingedeeld op startnummer; lekker overzichtelijk. Fietsschoenen, loopschoenen, helm, zonnebril, startnummer etc. alles op zijn plaats. Ik kijk nog even goed naar waar ik het parc fermé zometeen (na het zwemmen) in kom en vervolgens weer op de fiets uit moet. Ik strooi nog wat talkpoeder in mijn schoenen en loop naar het zwemgedeelte, terwijl ik mij bedenk hoe grappig het is dat die routine er na al die jaren nog steeds in zit. Start om 08:00 uur; ik heb nog 10 minuten. Ik ben ingedeeld in baan 1 en praat met mijn “baan-collega’s” over de te verwachten zwemtijden en de slagorde waarin wij ons gaan opstellen. Ik ga inzwemmen en na een aantal baantjes staan we klaar om “los te gaan”, maar er is vertraging… De speaker meldt ons dat op het fietsparcours een aantal koeien zijn losgebroken, die eerst moeten worden verwijderd (Ter Aar; hoe kan het ook anders!)… het water is weliswaar verwarmd, maar niet bepaald aangenaam om in stil te staan… Ik word hier niet vrolijk van en gegeven het commentaar om mij heen, ben ik niet de enige!!

Uiteindelijk kunnen we dan om tien over acht van start. Er wordt afgeteld: drie, twéééé, éééén, pèèèpppp!!! En ja hoor, vrooooommm, iedereen in mijn baan tegelijk weg!!! Naast elkaar, op elkaar, onder elkaar, iedereen probeert een plekje te vinden op weg naar de onvermijdelijke botsing: het keerpunt. Ik denk nog over de komende 38 keerpunten, maar leg me er bij neer en probeer er het beste van te maken. Als ik op mijn hoofd wordt getikt voor de laatste 50 meter weet ik dat ik goed geteld heb. Ik klim het water uit en ren naar de wisselzone. Het is koud en ik ben blij dat ik vooraf besloten had een jack klaar te leggen. Alles aan, rugnummer goed en gaan!! Ik ren met fiets de wisselzone uit en spring op de fiets. Vroeger deed ik dit sierlijker denk ik nog …paul1

35, 36, 37… zo, dat gaat lekker, denk ik nog. Als ik dit kan volhouden wordt het interessant! Maar na de eerste bocht word ik met mijn neus op de bekende feiten gedrukt: dat was dus windje mee…en na bocht drie wordt het “harken” om hem boven de 30 te houden. Ik haal iemand in; da’s mooi denk ik, maar tegelijkertijd bedenk ik mij dat ik vier rondjes moet en ik wil niet volledig verzuurd aan het lopen beginnen, dus ik neem iets gas terug en besluit me te focussen op de 30 bij wind tegen en dan later bij gunstiger wind de gemiddelde snelheid weer op te krikken. Onderweg zie ik Floortje in haar wielertenue staan; zij was naar Ter Aar komen fietsen (Bikkel!) om mij aan te moedigen: “Kom op Paul, Hup, hup, hup!!”, hoor ik nog nagalmen. Tof zo’n aanmoediging! Voor mijn gevoel werkt mijn tactiek en in het laatste stukje wind mee werk ik nog een gelletje naar binnen, om vervolgens de wisselzone weer in te stormen voor de laatste etappe.

De loopwissel gaat gesmeerd en in no-time ren ik de wisselzone uit om aan het lopen te beginnen. Ik kijk op mijn horloge en zie 12,5 km/hr. Da’s te snel voor mij, en ik neem wat gas terug. Ik had mij voorgenomen om tussen 11,0 en 11,5 te blijven omdat ik dan mooi constant kon blijven lopen en dat werkt voor mij het beste. Ik baan mij een weg door de eerste ronde en realiseer mij dat ik mooi op schema lig zolang ik zo blijf lopen. De tweede ronde gaat ook goed en bij het ingaan van de laatste twee kilometer haal ik het “jochie van 25” voor mij in. Hij liep al sinds kilometer 5 zo’n 100 meter voor me, maar nu leek hij geparkeerd te staan. Haha, da’s een opsteker en hoewel ik niet de puf heb om een glimlach op mijn gezicht te toveren, hoor ik mezelf nog wel denken: “aan de kant kleine !!” Ik trek er nog een kilometer aan en storm met de laatste krachten in mijn lijf op de finish af: 2:22:17. Ik zie de glimlach op het gezicht van Floortje en slaak een diepe zucht. Ter Aar: check!!

Terwijl ik dit stukje terug lees moet ik denken aan de gedenkwaardige woorden van Frank Mooij tijdens een fietstraining: “wij zijn dan weliswaar een stelletje “enthousiaste prutsers”, maar er komen nog altijd een hoop “enthousiaste prutsers” achter ons door de finish..!!” Er trekt een glimlach op mijn gezicht en ik denk: op naar wedstrijd nummer twéé, Amsterdam Nieuw-West.

 

 


 

 Uitslagen eerste kwartaal 2015

Egmond 10-11 Januari

 

Uitslag strandrace:  36km  ATB
StNr Naam Netto tijd
4534 Ben Vork 1:59:09
4535 Huub van Vliet 2:18:42

 

Halve Marathon        
Naam 10,5 km 15 km netto tijd snelheid
Ben Vork 0:49:54 1:11:37 1:42:53 12,304 km/uur
Huub van Vliet 0:59:23 1:24:53 2:01:20 10,433km/uur
Alco van Engen 0:56:28 1:24:33 2:11:35 9,620 km/uur

 

Uitslag combiklassement      
Plts Naam Woonplaats Fietsen Lopen Totaal
189 Ben Vork Loenen a/d Vecht 1:59:09 1:42:53 3:42:02
362 Huub van Vliet Maarssen 2:18:42 2:01:20 4:20:02

 

 

Bosdijkloop 15 Februari

Dit jaar voor 37e keer georganiseerd. Prachtig, droog, mooi zonnig, vijf graden, maar wel een krachtige oostelijke wind. Dus bijna voorjaar.

Plts Naam                    Tijd          cat
6     Jan van Kooten   1:35:39    H55+
32   Alco van Engen   1:55:32    H35-45

 

1 maart

Tijden de "Hel van het Noorden" een 25 km loop van Den Helder naar Schagen deed Alco mee met onderstaand resultaat:

28 Alco van Engen 1972 2:34:15

 

Mud Masters Haarlemmermeer 7 maart finish-mud

"Mud Masters is een hindernisparcours gebaseerd op een mariniersstormbaan. Het is geen wedstrijd  het gaat erom dat je samen de finish haalt. Je ontsnapt aan de dagelijkse sleur en overwint indrukwekkende obstakels samen met vrienden en onbekenden"

Zo wordt de Mud Masters omschreven. Er kan gestart worden over verschillende afstanden. Twee meiden van de TVB, Bianca en Linda, durfde de uitdaging op het 6km parcours aan en trotseerde het koude water de vele hindernissen en de modderbaden.

 

CPC 8 maart

Zondag 8 maart vondt de CPC loop in Den Haag plaats over een afstand van 21 km:

StNr Naam Woonplaats Afstand Netto tijd Bruto tijd
9907 Roel Boiten Breukelen Ut Halve m 1:33:52 1:34:19

 

Marathon Utrecht 22 Maart

Halve marathon:

Plts Naam Team/Plaats Cat PltsCat Tijd5k Tijd10k Tijd15k NettoTijd BrutoTijd
160 Roel Boiten Breukelen M35 51 0:23:21 0:45:31 1:07:23 1:35:59 1:36:47

Hele marathon:

Plts Naam Plaats Tijd5k Tijd10k Tijd15k Tijd21k Tijd25k Tijd30k Tijd35k Tijd40k Netto

146

Jan van Kooten Breukelen 0:27:45 0:53:33 1:18:55 1:50:04 2:11:39 2:38:51 3:06:24 3:37:44 3:53:33

 

RBR Hilversum 22 maart

 

Plts Naam 1 run 5,4 km bike 22 km 2 run 2,7 km totaal:
49 Frank Mooij 0:23:04 0:38:30 0:11:48 1:13:21
64 Paul Meeuwisse 0:26:06 0:40:55 0:12:27 1:19:27