TV Breukelen

Lopen

Op dinsdagavond van 20:30 – 21:30 uur wordt er getraind in het park bij de ijsbaan, het Henk van der Griftpark op de Rijksstraatweg in Breukelen, net voorbij de Karel Doormanweg. We hebben daar de beschikking over een 300M grasbaan en een (deels) verlicht asfaltparcours om en door het park. Dit is een verkeersluw parcours.

In de zomer (de maanden juni juli en augustus) wordt er wisselend gestart:
in de even weken: 20:20 uur Verzamelen bij de ijsbaan in Breukelen Noord
in de oneven weken: 20:15 Verzamelen bij Zwembad De Meent

Op zaterdag wordt er een tweede mogelijkheid geboden om te trainen.
In de zomer, vanaf 1 maart is dit om 9.00 – 10.30 uur en in de winter, na het spinnen, van 10:30 – 11.45 uur. De training wordt gegeven door onze gecertificeerde hardlooptrainer(s) Paul Meeuwisse en Floortje Kruimel.

Voor ons geldt eigenlijk maar één motto: samen lekker bezig zijn met je sport, ieder op zijn eigen niveau. Of je nu 6 minuten per kilometer loopt of 4 minuten per kilometer; iedereen is welkom. Met elkaar plezier hebben kan alleen in een ongedwongen sfeer en daar zorgen we dan ook altijd voor. De trainers staan garant voor een afwisselend programma. De ene keer zoek je jouw grenzen op en de andere keer is het lekker ontspannen trainen.

Net als bij alle andere duursporten bestaat training uit enerzijds duurtrainingen en anderzijds intervaltrainingen. Bij de vereniging wordt twee keer per week onder leiding getraind. De nadruk bij deze trainingen ligt op de intervaltraining omdat we vinden dat je jouw duurtraining best alleen kunt doen. Tijdens de intervaltrainingen wordt gewerkt aan je loophouding, techniek en coördinatie, alsmede aan kracht, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen.

We maken ook veelvuldig gebruik van andere looplocaties, waaronder het Bos Over Holland, de brug over het Amsterdam Rijnkanaal en de bosrijke omgeving op en nabij de Hoornboegse hei.

Je hoeft geen triathleet te zijn om deel te nemen aan de looptrainingen. Als je alleen lopen leuk vind, ben je ook van harte welkom. Wil je eens een keer de sfeer komen proeven? Geen enkel probleem! Bel even, dan zorgen wij ervoor dat je voor de training wordt opgevangen en geïnformeerd.

Paul is te bereiken op 06-54 30 46 65, Floortje is te bereiken op 06-21 88 66 02