TV Breukelen

Informatie

Op 22 januari 1986 werd onze vereniging opgericht met als doel het bevorderen en doen beoefenen van de combinatie sport triathlon. Anders gezegd, een vereniging die zorgt dat iedereen de mogelijkheid heeft op zijn of haar niveau multidisciplinaire duursport uit te oefenen.

Vaak wordt gedacht dat triathlon de ultieme triathlonafstand behelst (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen). Veel mensen weten echter niet dat er veel verschillende triathlonafstanden bestaan, waaronder de sprintafstand (750 meter zwemmen, 20 km, 5 km). Daardoor kun je al snel op een recreatieve manier deelnemen aan een wedstrijd. Maar daarnaast hebben we ook een divisie-groep mannen, die net dat beetje meer willen geven.

Wij bieden de mogelijkheid om bij ons te zwemmen in het mooie Kikkerfort, hardlopen kan getraind worden in het park bij de ijsbaan en spinninglessen kunnen worden gevolgd bij sportcentrum van Asdonk.

In de zomerperiode wordt er in het buitenwater van het oudste natuurbad, de Meent, gezwommen. Ook het hardlopen verplaatst dan naar de Scheendijk en hebben we de mogelijkheid om in twee verschillende groepen mooie tochten te fietsen door de omgeving.

Onze Voorzitter Bert van Rossum

Ik zal mezelf als voorzitter van TV Breukelen voorstellen: Bert van Rossum,
geboren in 1956 en sinds 2002 lid en sinds 2008 voorzitter van onze zeer laagdrempelige club.

In 2002 begon ik met de triathlonsport en aangezien ik de mening was toegedaan dat ik daar wel wat training bij kon gebruiken ging ik op zoek naar een club. Wonend in Loenen was voor mij Breukelen dicht bij. De training bestond vooral uit deelnemen aan de zwemtraining en luisteren naar de ervaren atleten die toen en vele nu nog lid zijn van de club. In 2003 en 2004 heb ik zelf een hele triathlon in Almere gedaan en in 2006 aan het EK en in 2008 aan het WK lange afstand in Almere deelgenomen.

Door een knieblessure, twee meniscusoperaties en sinds maart 2018 een kunstknie zal ik zelf helaas niet meer aan triathlons deelnemen. Fietsen doe ik nog steeds graag, op de racefiets maak ik mooie tochten en mijn fotocamera gaat altijd mee om onderweg het Hollandse landschap vast te leggen.

We zijn geen fanatieke triathlonvereniging, in die zin dat we proberen aan de top van de sport actief te zijn, maar met elkaar hebben we er wel veel lol in. Er is een herenteam dat deelneemt aan de teamcompetitie en het zou mooi zijn als dat in de toekomst ook met een damesteam zou kunnen.

Zin om een paar keer deel te nemen aan een training? Meld dat gerust, de eerste paar keer kan dat geheel vrijblijvend om zo te zien of het iets voor je is.